Торговці цінними паперами зможуть надавати послуги фізособам для інвестування за кордон

Внесено зміни до Правил (умов) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами

НКЦПФР надала можливість торговцям цінними паперами надавати посередницькі послуги фізичним особам для проведення валютних операцій передбачених індивідуальної електронної ліцензією, а саме, здійснення інвестицій за кордон.

Відповідні зміни в Правила (умови) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андеррайтингу, управління цінними паперами затверджені рішенням від 15 березня 2018 року № 142, яка набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Врегулювання цього питання пов’язане з видачею НБУ фізичним особам індивідуальних ліцензій в електронній формі для здійснення інвестицій за кордон на суму до 50 тис. Доларів США

Зміни також призводять регуляторний акт у відповідність до вимог Закону № 1982 VII, згідно з якими суб’єкт господарювання має право не використовувати в своїй діяльності друку.

Крім того, документом введено поняття «іноземна інвестиційна фірма», розширені інструменти інвестування для інвесторів, надана можливість торговцю цінними паперами проводити операції за межами України за участю іноземної інвестиційної фірми, а також встановлена можливість використовувати звіти іноземних інвестиційних фірм для внутрішнього обліку і звітності.

admin