Торговці цінними паперами отримали можливість бути учасниками ПАРД

Минулого тижня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) привласнила Професійної асоціації реєстраторів і депозитаріїв (ПАРД) статус саморегулівної організації за видом діяльності “торгівля цінними паперами”.

Таким чином, профучастники, які раніше були зобов’язані складатися в єдиною СРО за своїм видом діяльності, тепер можуть приєднуватися до ПАРД.

“Раніше всі торговці зобов’язані були бути членами асоціації” Українські фондові торговці “(АУФТ), як єдиної організації, що має статус СРО на ринку торгівлі цінними паперами, тепер у учасників ринку є вибір, – говорить Голова Правління” Української біржі “Олег Ткаченко. – на ринку давно ведуться дискусії щодо необхідності СРО, їх функцій і користі для торговців, які платять членські внески в ці організації. Поява декількох організацій – це тільки плюс для ринку. Адже по суті СРО повинні відстоювати інтереси свої х учасників та сприяти розвитку ринку, тому поява здорової конкуренції між ними буде стимулювати активність і поліпшення якості послуг для торговців “.

admin